DÜZCE / YIĞILCA - Şehit Metin Uysal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Metin Uysal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Orhangazi Mah. Hasan Çamlı Sok. No13 Yığılca DÜZCE
Vizyon
Vizyonumuz Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda; milli ve manevi değerleri, çağdaş bilimin ışığında evrensel ilkelerle bütünleştirerek tüm insanlığın hidayetine vesile olacak; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, mesleki beceri ve ahlaki değerlere sahip bireylerle etkili ve nitelikli bir toplum oluşturmak.
Misyon
Misyonumuz Öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri, evrensel ilkelerle bütünleştiren gücünü İslami İlimler ve Çağdaş Bilimden alan, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip var olan potansiyellerini en iyi şekilde kullanmalarına fırsat tanıyan, yaşadığı çevreye faydalı, mesleki alanda yeterliliğe sahip bireyler olarak yetişmelerini, yükseköğretim kurumlarına yönlendirerek başarıyı yakalamalarını sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz Sosyal ve Kültürel Yarışma ve etkinliklerde birçok başarı elde etmiştir. Bunlardan en önemlisi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Gençlik Merkezleri Şiir yarışmasında Türkiye ikinciliğidir. Okulumuz İl bazında Arapça Şiir Okuma Yarışmasında ; Ezan-ı Muhammediyi ve Kur´an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları ve çeşitli diğer yarışmalarda il bazında 2. ve 3. lük dereceleri almıştır. Ayrıca İlçe bazında yapılan bilgi/genel kültür/spor müsabakalarında 1. dahil çeşitli dereceler elde etmiştir.
08:30-15:50 (Pazartesi-Salı-Çarşamba) 08:30-17:25 Perşembe 08:30-16:35 Cuma
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Kara Yolu ile Minibüs/otomobil
Yerleşim Yeri
Düzce İline Bağlı Yığılca İçesi Orhangazi Mahallesinde Ahmetçiler Caddesi Üzerinde Mevlana Ortaokulu yanında.
İl Merkezine 35KM; İlçe Merkezindedir.